Huren

Hoe werkt het huren van een boeket?

Huren bij Bloom & Wolf is heel gemakkelijk! 3 snelle stappen en voilà:

  1. Kies & bestel je boeket
    Selecteer en bestel je favoriete boeket - met of zonder vaas. Als je bestelling is geplaatst, gaat onze meesterbloemist aan de slag.

  2. Geniet van je bloemen
    Het boeket wordt kant en klaar bij je thuisbezorgd. Je betaalt een vast bedrag per maand en mag de bloemen zo lang houden als je wilt. Genieten maar.

  3. Wissel je boeket om voor een nieuwe
    Zin in iets nieuws? Kies een nieuw boeket en voor €17,50 creëren en bezorgen we het bij je thuis. Vanaf dat moment betaal je de maandelijks prijs die hoort bij dat boeket.Let op: ons huurmodel is op dit moment beschikbaar in Noord-Holland (excl. Texel), Zuid-Holland, Utrecht & West-Brabant. Eénmalige aankopen zijn beschikbaar in heel Nederland en de rest van Europe.

Kan ik jullie boeketten ook gewoon kopen?

Jazeker! Het voordeel van huren is dat je steeds van boeket kunt blijven wisselen en dus nooit "vastzit" aan één boeket. Maar natuurlijk is alles te koop ;) Je vindt de koop optie op de productpagina's van onze boeketten.

Kan ik ervoor kiezen om het boeket dat ik bij jullie huur te kopen?

Jazeker, dat kan. Als je het boeket wat je nu huurt wilt kopen, trekken we het huurbedrag dat je tot nu toe hebt betaald van de boeketprijs af. Mail ons op hello@bloomandwolf.com om jouw persoonlijke kortingscode te ontvangen.

Hoe vaak veranderen jullie collecties?

Onze collecties worden elk seizoen vernieuwd en aangevuld. We bieden ook een basiscollectie die altijd beschikbaar is, ongeacht het seizoen.

Bezorging & retourneren

Hoe wordt mijn boeket bezorgd?

We zorgen er altijd voor dat je bloemen in perfecte staat arriveren.

In ons bezorggebied (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, West-Brabant), bieden wij onze eigen Bloom & Wolf luxe bezorgservice aan. Om onze footprint te verkleinen, verpakken we onze bloemen niet in dozen. Op de dag van bezorging arriveert één van onze chauffeurs bij je thuis. Je kunt ervoor kiezen om hem of haar het boeket in je huis te laten plaatsen of aan de deur te laten staan. Onze bezorgers dragen handschoenen om vlekken op de vazen ​​te voorkomen tijdens het bezorgen.

Buiten ons bezorggebied worden onze boeketten duurzaam verpakt en bezorg met reguliere pakketservice. Alleen éénmalige aankopen zijn beschikbaar buiten ons bezorggebied, huurboeketten zijn enkel beschikbaar in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, en West-Brabant.

Wat als ik mijn boeket niet mooi vind?

We beloven dat het een feestje is om onze boeketten te ontvangen. Als er iets niet 100% perfect is, zal ons team er alles aan doen om je te helpen. Neem contact met ons op via hello@bloomandwolf.com en we zorgen ervoor dat je je boeket kunt ruilen voor een boeket naar keuze.

Wat als mijn boeket beschadigd is bij aankomst?

We beloven dat het een feestje is om onze boeketten te ontvangen. Dus als er iets niet 100% perfect is, zal ons team er alles aan doen om je te helpen. Als je boeket beschadigd is bij aankomst, neem dan contact met ons op via hello@bloomandwolf.com en we zorgen ervoor dat je het kunt ruilen voor een nieuw boeket.

Wat als mijn boeket beschadigd raakt in mijn huis?

Life happens! Als je per ongeluk je boeket of vaas beschadigt, neem dan contact met ons op via hello@bloomandwolf.com, dan komen we samen tot een oplossing.

Betalingen

Welke betaalmethoden accepteren jullie?

Wij accepteren IDEAL en creditcard. Als je liever een andere betaalmethode wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via hello@bloomandwolf.com en we zullen proberen deze methode toe te voegen.

Wanneer wordt mijn eerste betaling van mijn rekening afgeschreven?

De eerste periode wordt vooraf betaald wanneer je een huurboeket afrekent op onze website. Je huurperiode gaat in op de datum dat het boeket wordt bezorgd. Vanaf dat moment wordt het bedrag automatisch van je rekening afgeschreven.

Duurzaamheid

Waarom zijn zijdebloemen een betere keuze voor het milieu?

We beweren niet dat zijdebloemen perfect zijn, maar ze zijn veel minder belastend voor de planeet dan verse snijbloemen. Ze vereisen minder water, geen pesticiden en veroorzaken aanzienlijk minder CO2 uitstoot - naar schatting zo'n 85x minder zelfs. En het allerbelangrijkste: ze gaan veel, veel langer mee (en daarmee bedoelen we: ze gaan langer mee dan de meeste relaties. Zoveel langer.), waardoor ze een stuk duurzamer zijn. En ons huurmodel is natuurlijk helemaal circulair!

Zijn verse snijbloemen slecht voor de planeet?

Verse snijbloemen hebben een substantiële footprint. Dat komt door verschillende factoren; het belangrijkste is de energie die nodig is voor de intensieve teelt van verse bloemen. Kassen en gekoeld transport zorgen voor grote hoeveelheden CO2-uitstoot. Bovendien vragen bloemen veel water en bestrijdingsmiddelen om ze fris en mooi te houden. Zo heeft een enkele roos zo'n 12 liter water en een veelheid aan bestrijdingsmiddelen nodig.

Bloemen

Waar worden de bloemen geproduceerd?

We zijn perfectionisten, dus we selecteren alleen de beste bloemen die op de markt verkrijgbaar zijn. Onze leveranciers bevinden zich in heel Europa, waar we elk seizoen de beste bloemen één voor één selecteren.

Zien ze eruit als echte bloemen?

Ja, onze bloemen zijn van zo'n hoge kwaliteit dat ze moeilijk van echt te onderscheiden zijn. Veel van onze bloemen hebben ook een "real touch" laagje, wat betekent dat zelfs als je ze aanraakt, je nauwelijks kunt voelen of de bloemen echt zijn of niet.

Hoe zit het met de geur? Ik hou zo van de geur van bloemen.

Bloom & Wolf bloemen ruiken heerlijk, wat zorgt voor een productervaring van de allerhoogste kwaliteit. Bij je bestelling ontvang je een kleine diffuser met onze geur, die je elke week op de bloemen kunt sprayen voor een optimale beleving.

Kan ik een boeket zonder vaas bestellen?

Absoluut. Wij raden je aan een boeket inclusief bijpassende vaas te bestellen, omdat onze meesterbloemist elk object zorgvuldig ontwerpt met een bepaalde vaas in gedachten. Maar natuurlijk kun je het boeket ook zónder vaas bestellen als je het wilt matchen met je eigen vaas.

Zakelijke Abonnementen

Hoe werken de zakelijke memberships?

Het is makkelijk! Drie snelle stappen en voilá:

1. Selecteer een membership: Miniature, Classic, or Masterpiece.

2. Kies hoe vaak je je boeket wilt wisselen: elke 1, 2 of 3 maanden.

3. Selecteer het boeket waarmee je je lidmaatschap wilt starten.

Vanaf hier zorgen wij voor de rest. Wij bieden een gratis white glove service aan om het boeket bij jouw bedrijf te bezorgen en op te zetten. Samen zoeken we naar de beste plek en zorgen ervoor dat het arrangement er perfect uitziet.

Als het tijd is voor een wissel kiezen wij je volgende boeket voor je uit (tenzij je zelf wilt kiezen natuurlijk, dan kun je ons mailen op hello@bloomandwolf.com). We bezorgen wanneer het jou uitkomt. Tijdens de wissel nemen wij het oude boeket mee terug, dus geen gedoe met pakketjes of koeriers.

Welke zakelijke memberships bieden jullie aan?

Onze zakelijke memberships bieden 3 boeketmaten: Petit, Classic, en Masterpiece. Elk membership biedt verschillende boeketten om uit te kiezen - onze collecties blijven groeien omdat we elk seizoen nieuwe boeketten toevoegen. De exacte afmetingen van elk boeket zijn anders, maar als vuistregel geldt:

Petit (Small)
De ideale toevoeging om je kleinere ruimtes wat extra sfeer te geven. Perfect voor kleine diner tafels, zithoeken, bureaus, en toiletruimtes.

Classic (Medium/large)
Deze boeketten zijn een eyecatcher voor jouw balie, vergaderzaal, centrale zitruimte, of concierge tafel.

Masterpiece (Extra Large)
Deze verbluffende arrangementen voegen een flinke dosis sfeer en karakter toe aan een grote receptiebalie, ontvangstruimte, hal, of boardroom.

Kan ik switchen tussen zakelijke memberships?

Jazeker, jij bent de baas. Je kunt op elk moment een groter of kleiner membership nemen.

Als je je membership wilt veranderen, stuur ons dan een e-mail op hello@bloomandwolf.com en we regelen het voor je.

Kan ik kiezen welk boeket ik de volgende keer ontvang?

Jazeker! De meeste bedrijven willen graag dat wij steeds het volgende boeket selecteren - minder gedoe voor jullie. Maar uiteraard: als je zelf je volgende boeket wilt kiezen, mail ons op hello@bloomandwolf.com en we regelen het voor je.

Cadeaus & cadeaubonnen

Hoe werkt de digitale giftcard?

Wanneer je een digitale giftcard bestelt, ontvang je een e-mail met een unieke giftcard code. De ontvanger kan dan elk product op onze website kiezen en de code invullen bij het afrekenen.
De giftcard kan zowel voor eenmalige aankopen als voor het huren van boeketten worden gebruikt (in dat geval wordt de waarde van de cadeaubon over meerdere betalingen verspreid).

Let op: Het Bloom & Wolf bezorggebied is ook van toepassing bij giftcards. De ontvanger van de giftcard moet in het bezorggebied van Bloom & Wolf wonen om een huurboeket te kunnen bestellen (of een alternatief adres opgeven binnen het bezorggebied). Dit bezorggebied bestaat uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht & West-Brabant. Eénmalige aankoop boeketten kunnen wel door heel Nederland bezorgd worden.

Hoe werkt de fysieke giftbox?

Als je een giftbox bestelt, ontvangt de ontvanger onze prachtige Bloom & Wolf geschenkdoos, die een schitterende real-touch bloem, onze signature geur en een gepersonaliseerd handgeschreven kaartje bevat.
De doos bevat een unieke code. De ontvanger kan elk product op onze website kiezen en de code invullen bij het afrekenen.
De cadeaubon kan worden gebruikt voor zowel eenmalige aankopen als huurboeketten (in dat geval wordt de waarde van de cadeaubon verspreid over meerdere betalingen).

Let op: Het Bloom & Wolf bezorggebied is ook van toepassing bij giftcards. De ontvanger van de giftcard moet in het bezorggebied van Bloom & Wolf wonen om een huurboeket te kunnen bestellen (of een alternatief adres opgeven binnen het bezorggebied). Dit bezorggebied bestaat uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht & West-Brabant. Eénmalige aankoop boeketten kunnen wel door heel Nederland bezorgd worden.

Kan ik een berichtje toevoegen aan de giftbox?

Jazeker! Bij het afrekenen kun je je berichtje voor de ontvanger achterlaten in het veld "Opmerking". Als je een fysieke giftbox hebt gekocht, voegen we je bericht toe aan het handgeschreven kaartje in de geschenkdoos.

Als je een digitale giftcard hebt gekocht, is het op dit moment niet mogelijk om een bericht toe te voegen - wordt aan gewerkt!

Wanneer wordt de giftcard bezorgd?

Giftbox. Kies je voor een giftbox? Dan versturen wij deze de eerstvolgende werkdag via pakketservice.

Digitale giftcard. Kies je voor een digitale giftcard? Dan ontvang je binnen één werkdag de giftcard op het door jou opgegeven e-mail adres.

Let op: Bezorggebied is van toepassing. De ontvanger van de giftcard moet in het bezorggebied van Bloom & Wolf wonen om een huurboeket te kunnen bestellen (of een alternatief adres opgeven binnen het bezorggebied). Eénmalige aankoop boeketten kunnen wel door heel Nederland bezorgd worden.