Waarom vrouwelijke kunstenaars?
Een ode aan creatieve pioniers | |
---|---|
19 Augustus | 2024 |

Bij Bloom & Wolf zijn onze boeketten niet zomaar bloemstukken; ze dragen een verhaal en een betekenis in zich. Wellicht heb je gemerkt dat al onze boeketten speciale namen hebben. Dit is geen toeval, maar een bewuste keuze om een bijzondere groep mensen te eren: internationale vrouwelijke kunstenaars. Hun unieke en inspirerende werk vormt de basis voor onze bloemen designs.

Inspiratie uit kunst
Zo hebben we de "Murray” in onze collectie, geïnspireerd door het werk van Elisabeth Murray. Zij was een invloedrijke Amerikaanse kunstenaar, bekend om haar levendige, abstracte schilderijen. Haar werk staat bekend om de onconventionele vormen en gedurfde kleurgebruik. Of wat dacht je van de "Hicks," geïnspireerd door de Amerikaanse textielkunstenaar Sheila Hicks, beroemd om haar kleurrijke wandtapijten en sculpturen gemaakt van textiel.
Een naam met betekenis
De naam "Bloom & Wolf" zelf is een knipoog naar de Nederlandse kunstenares Rachel Ruysch. Deze vrouw was een pionier in de Gouden Eeuw en verdiende driemaal zoveel voor haar bloemschilderijen als Rembrandt voor zijn werk. Ondanks haar drukke leven als moeder van tien kinderen, schilderde ze door tot op hoge leeftijd. Rachel Ruysch was niet alleen een getalenteerde kunstenaar, maar ook een inspirerend voorbeeld van doorzettingsvermogen en passie. Haar connectie met de straten Bloemgracht en Wolvenstraat heeft geleid tot onze naam: Bloom & Wolf.

Een ode aan baanbrekende vrouwen
Als eerbetoon aan Rachel Ruysch en andere baanbrekende vrouwen, hebben we besloten al onze boeketten te vernoemen naar vrouwelijke kunstenaars die, net als zij, de kunstwereld hebben veranderd. We willen hun werk en nalatenschap vieren door hun namen en inspiratie door te geven via onze creaties.
Ontdek onze collectie zijdebloemen
Benieuwd naar de verhalen achter onze andere boeketten? Bekijk dan onze collectie en laat je inspireren door de krachtige vrouwen die ons werk vormgeven.
You Got Silver, Sylvie Fleury, 2023 - Fotografie Sprüth Magers
Atterrissage, Sheila Hicks, 2014 - Fotografie Zarko Vijatovic
Charlotte, Elizabeth Murray, 1998
---
Tekst Carlijn van der Plas & Leila de Zwart
Ontwerp Michele Crivellaro
Fotografie David in den Bosch